“Everybody wants to be a bodybuilder but don’t nobody wanna lift no heavy-ass weights”

“Everybody wants to be a bodybuilder but don’t nobody wanna lift no heavy-ass weights”

Otsikon lainaus on kahdeksankertaisen Mr. Olympian ja kehonrakennuksen legendan, Ronnie Colemanin, suusta. Lause kuuluu ehdottomasti parhaimpiin sitaatteihin, mitä kukaan on ikinä sanonut bodaamisesta. Ja tottahan se on – jokainen haluu olla bodaaja, mut kukaan ei haluu nostaa mitään hemmetin painoja. Fitness-maailma levittää vääristynyttä kuvaa treenaamisesta, sillä kukapa haluaisi kuulla sen epäseksikkään totuuden, että ainut tie täydelliseen vartaloon käy pitkän ja rankan työn kautta.

Täsmälleen sama periaate pätee myös yrittäjyydessä. Ei ole olemassa salaista oikotietä, jonka kautta menestys taianomaisesti löytyisi jo parin mutkan takaa. Jos päättää lähteä yrittämään, on oltava valmis kävelemään pitkää, kivistä ja yksinäistä tietä niin kauan kuin on tarve. Ja siinä, ystäväni, saattaa kestää tovi.

Kun Mark Zuckerberg nousi maailman huipulle Facebookin keulassa, syntyi uudenlainen yrittäjyystrendi. Ennen kaikilla piti olla oma bändi, nyt kaikilla piti olla oma yritys. Huppari-start-upit lisääntyivät nopeammin kuin Helsingin citykanit, ja pian tärkein kysymys kuului: kenen start-up on hauskin? Ja eihän siinä mitään, tottakai on tärkeää, että ihmiset viihtyvät työssään, mutta sitäkin tärkeämpää on ymmärtää, mitä yrityksiltä todella vaaditaan. Tarvitsemme positiivisen asenteen ja vahvan itsetunnon lisäksi myös erittäin paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteistä ajattelua. Tämä ei välttämättä synny toimistojen flipperien tai pingispöytien ääressä, vaan vahvan yhteisöllisyyden tunteen kautta. Kannustakaa toisianne tekemään kovaa työtä, antakaa tälle työlle merkityksellinen tavoite ja näyttäkää, että uskotte toisiinne tämän tavoitteen edessä.

Joten heitä vielä kerran shakeri ja hikiset lenkkarit treenikassiisi, lähde aamukuudelta salille, voita itsesi ja kuvittele, että olet oman elämäsi Rocky Balboa. Tai heitä vielä kerran läppäri laukkuun ja lähde toimistolle. Kuinka tahansa, go lift some heavy-ass weights.

 

entrepreneur

No Comments

Post A Comment