Ninja Turtles ja yrittäjyys

Ninja Turtles ja yrittäjyys

En lähtisi suosittelemaan yrittäjyyttä jokaiselle. Se on äärettömän kovaa työtä ja yrittäjän polku on usein pitkä ja kivinen. Menestyneitä yrittäjiä yhdistävät samankaltaiset ominaisuudet, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi vain yksi ja oikea tapa menestyä. Kiinnostavaa nimittäin on, että meitä yrittäjiä on niin erilaisia. Vähän kuten Ninja Turtleseita.

Turtlesit, yhdestä maailman menestyneimmistä elokuvien, animaatiosarjojen ja oheistuotteiden franchisesta tunnetut vihreät sankarit, ovat valloittaneet lasten sydämiä ja vanhempien lompakoita jo yli 30 vuotta. Niin merkittävän vaikutuksen voi tehdä vain luomalla ajattomia hahmoja, joihin katsojat ja lukijat pystyvät samaistumaan vuodesta toiseen. Tämä on erittäin merkittävä osa Turtlesien menestystä – jokaisella meistähän on oma lemppariturtle.

Stoori, no se nyt on mikä on. Neljä kilpikonnaa alistuu New Yorkin syövereissä ihmeelliselle mönjälle, joka aiheuttaa heissä mutaation, jonka kautta he sitten muuttuvat ihmismäisiksi, pizzaa rakastaviksi muskelimiehiksi. Vanha rotta nimeltään Tikku opettaa heille ninjutsun elämänfilosofian kautta syvää moraalia ja treenaa heidät taistelemaan pahiksia vastaan. Ei nyt ehkä ihan vuosisadan romaani. Mutta keskeinen syy siihen, miksi Turtlesien suosio aina vaan jatkuu, on heidän erilaiset personaallisuutensa: Leonardo on ryhmän tunteellinen johtaja, Donatello älykäs keksijä ja mekaanikko, Michelangelo huoleton hauskanpitäjä ja Raphael yksinäinen kapinallinen.

Matkani varrella olen tavannut kaikkia näitä hahmoja, yrittäjien muodossa. Turtlesien yksilöllisiä ominaisuuksia voidaan nimittäin helposti verrata eri arkkityyppisiin yrittäjähenkilöihin – johtajiin, keksijöihiin, hauskanpitäjiin ja kapinallisiin. Oma lempiturtleni on muuttunut vuosien mittaan. Lapsena tunsin olevani kuin Raphael – viihdyin parhaiten omalla, yksinäisellä polullani. Ajan myötä olen kuitenkin antanut enemmän ja enemmän tilaa sisäiselle johtajalleni, enkä nykyään epäröisi hetkeäkään verrata itseäni Leonardoon.

Uskon, että kaikki Turtleseiden ominaisuudet toimivat etuina yrittäjyydessä. Tarvitaan hyvää johtavuutta, innovatiivista kekseliäisyyttä, sekä myös kapinallista halua muuttaa asioita. Sen lisäksi on paljon helpompaa viedä yritystä eteenpäin positiivisella asenteella ja pitää samalla vähän hauskaa.

Ja niin, vielä yksi juttu – yhdessähän me olemme aina vahvempia!

Cowabunga!

crew[1]

No Comments

Post A Comment